7 Eylül 2014 Pazar

İlk Yazım

Finans denildiğinde akla ilk olarak bireysel olarak bir iş kurmak istediğinizde ihtiyacınız olan fon gelir. Eğer bir işletme iseniz aynı şekilde sizin için finans yabancı kaynakları etkin kullanma becerisidir. Doğru oluşturulmamış bir finansal model iş planınız, projeniz veya yatırımınız ne kadar iyi olursa olsun başarısızlığa doğru sürüklenebilir.

Ben şu ana kadar finansal piyasalarda 23 yılımı doldurdum. Yatırım uzmanı olarak başladığım 1991 yılındaki ilk işimden bu güne kadar, araştırma, kurumsal finansman, yatırım fonu yöneticiliği, satış ve pazarlama müdürlükleri ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yıllar içinde gelişerek bu günkü seviyesine gelen Türk sermaye piyasaları son yıllarda yatırım ürün sayısını geliştirerek dünya finans piyasalarına daha etkin bir entegrasyona gireceğini gösterdi.

İşte finans dediğimiz öz sermayemiz dışındaki kaynakları etkin kullanma sanatı gün geçtikçe daha önemli hale gelmeye başladı.. Atıl kaynakları doğru yatırım araçlarında değerlendirmek, riskleri sigortalamak, kaynakları etkin ve doğru kullanmak, yatırım kararlarında paranın zaman maliyetini hesaba katmak hepsi özünde finans mühendisliği olarak adlandırılmaya başlandı.

Bu sayfalarda güncel piyasa stratejilerinin yanında finansal mühendisliğin sizlerin kişisel ve işletmenizde nasıl etkin kullanılabileceğini anlatmaya çalışacağım. Türk ekonomik büyüklüklerini yorumlayıp makro ekonomik analizler ile sizlere faydalı olmaya çalışacağım.

Görüş ve önerilerinizi mutlaka yazmanızı rica ederim.

Bol kazançlar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder